Linkbuilding als ultieme SEO-tool

  1. Home
  2. /
  3. Backlinks
  4. /
  5. Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelen van relevante links of verwijzingen naar jouw website. Wanneer andere websites naar jou verwijzen, word je zelf wat aantrekkelijker. En dat ontgaat ook Google niet.

Naast de juiste keywords en technische instellingen, maakt ook linkbuilding dus deel uit van SEO-optimalisatie. En het wint trouwens alleen maar aan belang…

Linkbuilding bepaalt je populariteit, autoriteit en relevantie

Hoe relevant je bent voor anderen weegt steeds zwaarder door voor Google. Het bepaalt mee de ‘autoriteit’ van je website.

Wanneer een andere site jou vermeldt, geldt dit eigenlijk als een soort aanbeveling. Waardoor Google je iedere keer weer een beetje hoger inschat. En je beloont met een betere plek in de zoekresultaten.

Maak gebruik van ons linkbuildingnetwerk

Met linkbuilding plaats je eigenlijk wegwijzers naar je website in het kluwen van het world wide web. Wel zijn die best afkomstig van een betrouwbare bron.

Pas wanneer belangrijke pionnen je aanprijzen, ben je zelf ook belangrijk. Via ons zelf opgebouwd link buildingnetwerk bestaand uit meerdere partners in diverse sectoren zorgen we ervoor dat jouw relevantie voor Google snel toeneemt.

Start nu met een gratis backlinks scan van jouw website. Zo komen we meteen te weten hoe we de vindbaarheid van je bedrijf kunnen vergroten.

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

SEO Schrijftips

LINKBUILDING

Linkbuilding als geheime SEO-wapen

Het hoogste schavotje in Google is zowat het ultieme doel van heel wat websites. Ze streven er allen naar om zo hoog mogelijk te eindigen in de zoekresultaten. En zo dus zoveel mogelijk potentiële klanten te bereiken. Om de rangschikking van al die websites te bepalen, hanteert Google een resem criteria. Zo kan je via de juiste zoektermen en technische instellingen je positie gunstig beïnvloeden. Maar er is nog een geheim wapen dat je kan inzetten voor meer visibiliteit. Iets wat steeds belangrijker wordt in de ogen van Google. Maar waar voor de meeste bedrijven ook nog heel wat groeimarge ligt.

Google houdt bij het oplijsten van websites ook rekening met de populariteit of relevantie ervan. Zo probeert ze in te schatten hoe betrouwbaar een website is voor zoekende surfers. En die betrouwbaarheid meet ze a.d.h.v. het aantal links dat naar een website verwijst. Backlinks vanop andere websites gelden ondertussen zelfs als één van de voornaamste indelingscriteria van Google. Met linkbuilding bedoelt men dan weer het bewust creëren van backlinks.

Linkbuilding voor een hogere relevantie van je website

Linkbuilding is dus gebaseerd op het verkrijgen van een groot aantal referenties vanop andere websites. Waardoor je populair, belangrijk en relevant overkomt. Google gaat hierbij uit van een eenvoudig principe. Een website zal geen link van een andere website opnemen als die niet goed is. Want dat zou ook voor hen geen goede indruk zijn. Backlinks verhogen dus de betrouwbaarheid van je website. Zoveel te meer verwijzingen je krijgt van anderen, zoveel te relevanter je wordt op het web. Het werkt een beetje zoals in het echte leven. Want als veel (belangrijke) mensen jou kennen, moet je zelf ook best wel gewichtig zijn.

Met gerichte linkbuilding kan je dus een grote invloed uitoefenen op je omzet. Want meer backlinks betekenen een hogere relevantiescore. Die dan weer resulteert in een mooi zichtbare positie in de zoekresultaten. Wat uiteindelijk extra online bezoekers oplevert die aangespoord worden om je producten te kopen. Linkbuilding komt dus eigenlijk neer op gratis reclame met een grote impact!

Beboost brengt jouw linkbuilding in orde

Als SEO-bedrijf blijft Beboost steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Doorheen de jaren is linkbuilding dan ook een echte specialiteit van ons geworden. Want wat belangrijk is voor Google, is belangrijk voor ons! We helpen je met plezier om ook dit SEO-onderdeel van je website volledig te optimaliseren.

Eerst bekijken we hoe het momenteel gesteld is met jouw hoeveelheid backlinks op het web. Waarna we meteen de handen uit de mouwen steken om dat cijfer drastisch te verhogen. Niet alleen weten we hoe we je kunnen voorzien van relevante backlinks. We hebben ook de luxe om ons uitgebreide netwerk van gerenommeerde sites aan te spreken. Om jou enkele mooie verwijzingen te bezorgen die je een boost geven in de zoekresultaten.

Benieuwd naar de impact van linkbuilding op jouw website? Vraag dan meteen je gratis backlinks scan aan! En ontdek hoeveel ruimte tot verbetering er nog is voor jouw bedrijf.