Verhoog je online betrouwbaarheid – en je positie in Google – met backlinks

  1. Home
  2. /
  3. Backlinks

Hoe relevant ben jij voor Google?

Linkbuilding Backlinks

Er zijn dus meerdere parameters waarop Google zich baseert om je website te indexeren. Eén daarvan is hoe relevant je bent voor andere websites. Zoekmachines tellen hoe vaak men vanop een andere site naar jou verwijst. Die verwijzingen worden ook wel eens backlinks genoemd.

Zoveel te meer er over jou gesproken wordt, des te beter je scoort.

Backlinks zijn uitstekend voor je SEO

Backlinks zorgen er in één klap voor dat je als betrouwbaar wordt beschouwd in het online landschap. De kans is namelijk groter dat bezoekers blij zijn om op jouw deskundige site te belanden. Waardoor Google je beloont met een hogere positie in de zoekresultaten.

Een kwalitatieve linkbuilding maakt dus een belangrijk onderdeel uit van je SEO-strategie.

Kies voor backlinks van betrouwbare websites

Enkel zoveel mogelijk links verzamelen die wijzen naar je website is niet de juiste aanpak. Het moeten kwalitatieve links zijn van betrouwbare sites. Anders zou Google je wel eens kunnen afstraffen. Een aanbeveling van een belangrijke persoon weegt ook in het echte leven zwaarder door, toch?

Daarom kies je best voor:

  • Websites met veel bezoekers
  • Websites uit je vakgebied, die relevant zijn voor je core business
  • Belgische websites (of die in je eigen regio gekend zijn)
  • Websites met een hoge domain authority (die al langer bestaan en zelf links hebben verzameld)

Hoe verzamel je backlinks naar jouw website?

Je gaat dan maar aan de slag. Je belt, mailt en vraagt (lees: smeekt) aan al je leveranciers, klanten en relaties om op hun website naar jou te linken.

Of… wij doen dit voor jou!

Start alvast met een gratis backlinks scan om de huidige stand van zaken te bepalen. Waarna onze Google-gecertifieerde specialisten je via linkbuilding naar een toppositie in de zoekresultaten loodsen.

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

BACKLINKS

Backlinks bepalen mee je online relevantie

Google heeft als doel goede zoekresultaten te tonen. Want enkel dan zullen surfers graag gebruik maken van de zoekmachine. Al is het niet eenvoudig voor Google om te weten naar welke website de gebruiker op zoek is. Zeker als ze zich daarvoor enkel moet baseren op een aantal ingetypte woorden. Daarom gebruikt Google meer dan 200 parameters om websites te beoordelen. En zo iedere keer opnieuw een zo goed mogelijk resultaat te kunnen tonen.

Google kijkt daarvoor onder meer naar de populariteit of relevantie van verschillende websites. Die probeert ze te achterhalen o.b.v. het aantal keer dat er over een website gepraat wordt. Of in digitale termen: hoe vaak er online een verwijzing of link naar de website verschijnt. Met zogenaamde backlinks vanop andere sites kan je je positie in Google dus enorm boosten.

Maak gebruik van backlinks en je populariteit schiet de hoogte in

Met backlinks bedoelt men de digitale verwijzingen naar jouw website door anderen. Met één click kunnen bezoekers zo op jouw webpagina’s terecht komen. Zonder een specifieke zoekactie, maar rechtstreeks via een andere website. Backlinks maken je dus nog makkelijker te vinden online, ook door Google. En geven je ineens een hoge dosis geloofwaardigheid of betrouwbaarheid mee. Want als je website veel belangstelling krijgt van andere websites, moet ze wel goed zijn!

Google telt het aantal backlinks dat naar jouw website verwijst om je populariteits- of relevantiescore te bepalen. Backlinks fungeren zo als referenties die iets zeggen over de kwaliteit van jouw website. Een website met een hogere relevantiescore (lees: meer backlinks) komt hoger in het zoekresultaat terecht.

Maar eens je dit doorhebt, kan je je positie dus zelf mee gaan beïnvloeden. Het aantrekken of bouwen van backlinks of verwijzingen naar je website wordt ook linkbuilding genoemd. Je zorgt ervoor dat andere websites naar jou verwijzen met een link naar je homepage. Of beter nog, naar één van je specifieke pagina’s.

Links, backlinks en linkbuilding

Links, verwijzingen of backlinks zijn allemaal gelijkaardige benamingen voor hetzelfde verschijnsel. Het zijn eigenlijk kleine wegwijzers die je overal op het web achterlaat naar jouw website. En Google gebruikt ze als leidraad om je populariteit of relevantie af te wegen. Met kwalitatieve linkbuilding verzamel je zelf relevante links om die uitkomst wat te sturen.

Linkbuilding is een krachtige oplossing voor meer zichtbaarheid in Google. Op voorwaarde dat de links afkomstig zijn van websites die zelf ‘goed aangeschreven’ staan. En je eigen webpagina’s SEO-technisch in orde zijn. Goed scoren in Google bereik je altijd door een samenspel aan optimalisaties. Linkbuilding is dus enkel effectief als je website ook technisch, structureel en contentmatig in orde is.

Beboost: king in linkbuilding

Als compleet SEO-bedrijf hebben we ons bij Beboost uiteraard ook gespecialiseerd in linkbuilding. Het is zelfs één van onze paradepaardjes. Met een gratis scan krijg je een overzicht van al je huidige backlinks. Waarop wij dat aantal vermenigvuldigen. Via ons uitgebreide netwerk van betrouwbare websites beschik je snel over veel verwijzingen. Zit ook de rest van je SEO goed? Dan vertaalt zich dat meteen in een toppositie in Google!