Verhoog je online betrouwbaarheid – en je positie in Google – met backlinks

 1. Home
 2. /
 3. Backlinks

Verhoog je online betrouwbaarheid – en klim op in Google's rangorde met backlinks

Hoe kijkt Google eigenlijk naar jou?

Linkbuilding Backlinks

Google doet haar uiterste best om iedereen blij te maken door de allerbeste zoekresultaten bovenaan te toveren, zodra je iets intikt in de zoekbalk. Maar hoe weet Google nou precies welke websites het erepodium verdienen met slechts een handjevol zoekwoorden als aanwijzing

Welnu, Google hanteert heel wat criteria bij het bepalen van de plaatsing van je website in de zoekresultaten. Jouw populariteit op het web is één van die maatstaven. Hoe vaak wordt er naar jou gelinkt door andere sites? Deze links, ook wel backlinks genoemd, fungeren als stemmen van vertrouwen. Hoe vaker er over jou gesproken wordt, hoe hoger je scoort.

Het belang van backlinks voor je SEO

Backlinks verlenen je op slag meer geloofwaardigheid online. Als veel sites naar jou linken, gaan bezoekers én Google ervan uit: "Deze site doet blijkbaar iets goed!" En voilà, Google beloont je met een betere positie in de zoekresultaten.

Een slimme linkbuilding strategie is dus essentieel voor je SEO-succes.

De waarde van kwaliteitsvolle backlinks

Niet alle links zijn gelijkwaardig. Het is niet zinvol om lukraak zo veel mogelijk links naar je site te verzamelen. Wat je wilt, zijn kwaliteitslinks van sites die zelf betrouwbaar zijn. Zoals in het echte leven een aanbeveling van een hooggeplaatst iemand meer waard is, toch? Streef dus naar links van:

 • Sites met veel bezoekersverkeer
 • Sites die relevant zijn voor jouw sector
 • Lokale sites, populair in jouw regio of land
 • Sites met een hoge domeinautoriteit (die zelf ook een netwerk van backlinks hebben).
 • Sites met weinig uitgaande links op de bronsite

Hoe pak je begeerde backlinks?

Het is tijd om aan de slag te gaan. Je grijpt de telefoon, stuurt e-mails uit en vraagt (of smeekt) je leveranciers, klanten en partners om een link naar jouw site.

Of… laat het zware werk aan ons over! Start met een gratis backlink scan om te zien waar je nu staat. Vervolgens helpen onze Google-gecertificeerde specialisten je met linkbuilding om de top van de zoekresultaten te bereiken.

Een gezonde en natuurlijke mix van linkbuildingtechnieken naar je backlinkprofiel helpt bij het bouwen van een sterke, organische, en geloofwaardige online aanwezigheid.

Zeg ja tegen succes. Begin vandaag nog met ons linkbuildingprogramma!

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

Backlinks: jouw brug naar betere zoekmachine rankings

Backlinks zijn één van de krachtigste middelen om de zichtbaarheid en autoriteit van je website te vergroten. Maar wat zijn backlinks precies, en hoe kunnen ze je helpen om beter te scoren in Google?

De basis van backlinks

Backlinks, vaak gewoon 'links' genoemd, zijn hyperlinks van externe websites die naar jouw website leiden. Ze worden gezien als stemmen van vertrouwen door zoekmachines zoals Google.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Zoekmachines gebruiken backlinks als een van de belangrijkste factoren om de kwaliteit en relevantie van websites te beoordelen. Websites met een groot aantal kwalitatieve backlinks worden vaak hoger gerangschikt.

Hoe beïnvloeden backlinks jouw SEO?

Goede backlinks kunnen jouw website's autoriteit verhogen, de ranking verbeteren, en meer verkeer naar je site leiden.

Het identificeren van kwalitatieve backlinks

Niet alle backlinks zijn gelijk. Links van websites met hoge autoriteit en relevantie voor jouw niche zijn waardevoller.

Technieken voor effectieve backlink opbouw

Er zijn verschillende strategieën om kwalitatieve backlinks te verkrijgen, zoals contentmarketing, gastbloggen, en het creëren van deelbare infographics.

Veelvoorkomende valkuilen bij backlink opbouw

Pas op voor technieken die zoekmachines kunnen beschouwen als manipulatief, zoals het kopen van backlinks of deelname aan linkuitwisselingsprogramma's.

Hoe meet je het succes van je backlink strategie?

Het gebruik van tools zoals Ahrefs of SEMrush kan je helpen om het aantal en de kwaliteit van backlinks naar je website te monitoren.

De toekomst van backlinks in SEO

Hoewel de algoritmes van zoekmachines blijven evolueren, blijven backlinks een cruciale factor in SEO-strategieën.

Effectieve methoden voor het verkrijgen van waardevolle backlinks

Focus op het creëren van hoogwaardige content die van nature links aantrekt en bouw relaties op binnen je niche.

Conclusie

Backlinks zijn een essentiële component van elke succesvolle SEO-strategie. Door kwalitatieve backlinks te verkrijgen, kun je de autoriteit van je website verhogen, beter scoren in zoekmachines, en uiteindelijk meer verkeer en conversies genereren. Onthoud dat kwaliteit boven kwantiteit gaat en dat een strategische aanpak de sleutel is tot succes.

FAQs

 1. Wat is het verschil tussen een backlink en een interne link? Een backlink komt van een externe website, terwijl een interne link verwijst naar andere pagina's binnen dezelfde website.

 2. Hoe lang duurt het voordat backlinks effect hebben op SEO? Het kan enkele weken tot maanden duren voordat nieuwe backlinks een merkbaar effect hebben op de rankings.

 3. Zijn backlinks van social media waardevol voor SEO? Hoewel links van social media vaak als 'nofollow' worden gemarkeerd, kunnen ze indirect bijdragen aan je SEO door verkeer en zichtbaarheid te verhogen.

 4. Hoe voorkom je straffen voor onnatuurlijke backlinks? Vermijd het kopen van backlinks en focus op het organisch verkrijgen van links door middel van kwalitatieve content en netwerken.

 5. Kunnen backlinks mijn SEO schaden? Backlinks van spammy of niet-relevante websites kunnen inderdaad negatief beïnvloeden. Gebruik Google's Disavow Tool om ze af te wijzen.