SEO – hoe goed scoren bij Google & co

 1. Home
 2. /
 3. SEO Marketing
 4. /
 5. SEO Optimalisatie

Wat betekent SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, of letterlijk vertaald: zoekmachineoptimalisatie. Daarmee bedoelt men het zichtbaar en onzichtbaar optimaliseren van je website. Met als ultieme doel je bovenaan in de zoekresultaten te krijgen. Enkele doordachte verbeteringen leveren je al gauw een 11/10 op bij Google. En wie bovenaan de lijst prijkt, kan uiteraard rekenen op veel meer online verkeer. Met nieuwe potentiële klanten in het vooruitzicht.

Hoe werkt SEO-optimalisatie?

Search Engine Optimization blijft niet beperkt tot het veranderen van wat woordjes. De regels voor een goede SEO zijn heel wat complexer dan dat. Google past zelfs regelmatig haar algoritmes aan. Nét om te voorkomen dat de succesformule makkelijk te ontcijferen valt. Je moet dus weten welke regels momenteel van belang zijn om goed te kunnen scoren. Daarbij moet je o.a. rekening houden met:

 • Inhoud en teksten afstemmen op jouw doelgroep
 • Zoekwoorden bepalen
 • Technische zaken binnenin en rondom je website optimaliseren (bv. https)
 • Wegwijzers van andere website in de juiste richting sturen (backlinks)

SEO-optimalisatie bij Beboost

Als Google-gecertifieerde specialisten kunnen wij de optimalisatie van je website voor onze rekening nemen.

Het leuke is dat je deze optimalisatie volledig kan meten en opvolgen.  Via een maandelijks rapport houden we je op de hoogte van de evolutie.

Of we leren je zelf hoe alles werkt via persoonlijk advies of een maatopleiding.

Wil je weten waar nog aan gesleuteld moet worden in jouw geval?

Een gratis SEO-analyse legt alvast de sterktes én pijnpunten van jouw website bloot!

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

Zoekmachine optimalisatie: hoe u de ranking van uw website kunt verbeteren

Als eigenaar van een website bent u zich waarschijnlijk bewust van het belang van zoekmachine optimalisatie (SEO) om uw website hoger te laten ranken in de zoekresultaten van Google. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw website beter presteert dan die van uw concurrenten?

In dit artikel bespreken we enkele belangrijke stappen die u kunt nemen om uw website te optimaliseren voor zoekmachines. We richten ons op factoren zoals inhoud, technische optimalisatie, linkbuilding en lokale SEO, en we geven u enkele praktische tips om aan de slag te gaan.

Inhoudsoptimalisatie

Een van de belangrijkste factoren voor SEO is de inhoud van uw website. Uw inhoud moet van hoge kwaliteit zijn en relevant zijn voor uw doelgroep. Hier zijn enkele tips voor het optimaliseren van uw inhoud:

 • Zorg ervoor dat uw inhoud uniek is en niet wordt gekopieerd van andere websites.
 • Gebruik zoekwoorden op een natuurlijke manier in uw inhoud, maar overdrijf niet. Te veel zoekwoorden kunnen leiden tot een penalty van Google.
 • Schrijf lange, gedetailleerde inhoud die antwoorden biedt op de vragen van uw doelgroep.
 • Benut titels en ondertitels om uw inhoud te ordenen en uw zoekwoorden te accentueren.
 • Voeg afbeeldingen en video's toe om uw inhoud aantrekkelijker te maken.

Zoekwoordonderzoek

Voordat u uw website optimaliseert voor zoekmachines, is het belangrijk om zoekwoordonderzoek te doen. Zoekwoordonderzoek helpt u begrijpen naar welke termen uw doelgroep zoekt op Google. Hier zijn enkele tips voor het uitvoeren van zoekwoordonderzoek:

 • Gebruik tools zoals Google Keyword Planner, Ahrefs en SEMrush om zoekwoorden te vinden die relevant zijn voor uw bedrijf.
 • Richt u op long-tail zoekwoorden die specifieker zijn en minder concurrentie hebben.
 • Gebruik uw doelzoekwoorden in uw inhoud, maar overdrijf niet.

Technische optimalisatie

Naast inhoudsoptimalisatie is technische optimalisatie ook belangrijk voor SEO. Hier zijn enkele technische factoren waar u op moet letten:

 • Zorg ervoor dat uw website snel laadt. Trage websites krijgen vaak een lagere ranking in Google.
 • Maak uw website mobielvriendelijk. Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon om te zoeken op Google, dus het is belangrijk dat uw website goed werkt op mobiele apparaten.
 • Zorg ervoor dat uw website goed is gestructureerd en gemakkelijk te navigeren is.
 • Gebruik HTTPS-encryptie om de veiligheid van uw website te verbeteren.

On-page optimalisatie

On-page optimalisatie verwijst naar de wijzigingen die u direct op uw website kunt aanbrengen om de ranking in zoekmachines te verbeteren. Hier zijn enkele tips voor on-page optimalisatie:

 • Gebruik uw doelzoekwoorden in uw titel tag en meta description.
 • incorporeer uw doelzoekwoorden in uw titels (H1,H2,H3). 
 • Gebruik interne links om Google te helpen de structuur van uw website te begrijpen.
 • Gebruik beschrijvende URL's die uw doelzoekwoorden bevatten.

Off-page optimalisatie

Off-page optimalisatie verwijst naar de factoren die van invloed zijn op de ranking van uw website die buiten uw website vallen.
Hier zijn enkele tips voor off-page optimalisatie:

 • Bouw hoogwaardige backlinks naar uw website op. Backlinks van gerenommeerde websites kunnen helpen om de ranking van uw website te verbeteren.
 • Gebruik sociale media om uw inhoud te promoten en meer backlinks naar uw website te krijgen.
 • Creëer hoogwaardige inhoud die de moeite waard is om te delen. Hoe meer mensen uw inhoud delen, hoe meer backlinks u krijgt.

Lokale SEO

Als u een lokaal bedrijf heeft, is het belangrijk om uw website te optimaliseren voor lokale zoekresultaten. Hier zijn enkele tips voor lokale SEO:

 • Vermeld uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer (NAP) op uw website.
 • Registreer uw bedrijf bij Google Mijn Bedrijf en andere lokale directories.
 • Gebruik locatie-specifieke zoekwoorden in uw inhoud en meta tags.
 • Moedig klanten aan om reviews achter te laten op Google en andere review sites.

Conclusie

Zoekmachine optimalisatie is een complex onderwerp en er zijn veel factoren die een rol spelen bij de ranking van uw website in Google. Door echter aandacht te besteden aan inhoudsoptimalisatie, zoekwoordonderzoek, technische optimalisatie, on-page optimalisatie, off-page optimalisatie en lokale SEO, kunt u de ranking van uw website verbeteren en meer verkeer naar uw site genereren.

Een belangrijk aspect van inhoudsoptimalisatie is ervoor zorgen dat de inhoud van uw website uniek is en niet gekopieerd van andere websites. Google bestraft websites die duplicaatinhoud gebruiken, dus het is belangrijk om originele inhoud te maken die waarde biedt aan uw doelgroep. Bij het maken van inhoud is het belangrijk om antwoorden te bieden op vragen van uw doelgroep en zoekwoorden natuurlijk door de inhoud te verweven.

Zoekwoordonderzoek is ook een cruciale stap in het optimaliseren van uw website voor zoekmachines. Door gebruik te maken van tools zoals Google Keyword Planner, Ahrefs en SEMrush kunt u relevante zoekwoorden vinden om te gebruiken in uw inhoud. Richt u op long-tail zoekwoorden die specifieker zijn en minder concurrentie hebben.

Naast inhoudsoptimalisatie is technische optimalisatie ook belangrijk voor SEO. Zorg ervoor dat uw website snel laadt, mobielvriendelijk is, goed is gestructureerd en gebruikmaakt van HTTPS-encryptie om de veiligheid van uw site te verbeteren.

On-page optimalisatie verwijst naar de wijzigingen die u direct op uw website kunt aanbrengen om de ranking in zoekmachines te verbeteren. Gebruik uw doelzoekwoden in uw titel tag, meta description, header tags en URL's, en gebruik interne links om de structuur van uw website te verduidelijken.

Off-page optimalisatie verwijst naar de factoren die buiten uw website vallen, maar wel van invloed zijn op uw ranking. Bouw hoogwaardige backlinks op, promoot uw inhoud op sociale media en creëer inhoud die het waard is om te delen om meer backlinks te krijgen.

Als u een lokaal bedrijf heeft, is het belangrijk om uw website te optimaliseren voor lokale zoekresultaten. Vermeld uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer op uw website, registreer uw bedrijf bij Google My Business en andere lokale directories, en gebruik locatie-specifieke zoekwoorden in uw inhoud.

In conclusie, zoekmachine optimalisatie is een cruciaal aspect van het succes van uw website. Door aandacht te besteden aan content optimalisatie, keyword research, technische optimalisatie, on-page optimalisatie, off-page optimalisatie en lokale SEO kunt u uw website's ranking in Google verbeteren en meer verkeer naar uw site trekken. Met geduld en inzet kan uw website de concurrentie overtreffen en meer klanten naar uw bedrijf brengen.