SEO – hoe goed scoren bij Google & co

  1. Home
  2. /
  3. SEO Marketing
  4. /
  5. SEO Optimalisatie

Wat betekent SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, of letterlijk vertaald: zoekmachineoptimalisatie. Daarmee bedoelt men het zichtbaar en onzichtbaar optimaliseren van je website. Met als ultieme doel je bovenaan in de zoekresultaten te krijgen. Enkele doordachte verbeteringen leveren je al gauw een 11/10 op bij Google. En wie bovenaan de lijst prijkt, kan uiteraard rekenen op veel meer online verkeer. Met nieuwe potentiële klanten in het vooruitzicht.

Hoe werkt SEO-optimalisatie?

Search Engine Optimization blijft niet beperkt tot het veranderen van wat woordjes. De regels voor een goede SEO zijn heel wat complexer dan dat. Google past zelfs regelmatig haar algoritmes aan. Nét om te voorkomen dat de succesformule makkelijk te ontcijferen valt. Je moet dus weten welke regels momenteel van belang zijn om goed te kunnen scoren. Daarbij moet je o.a. rekening houden met:

  • Inhoud en teksten afstemmen op jouw doelgroep
  • Zoekwoorden bepalen
  • Technische zaken binnenin en rondom je website optimaliseren (bv. https)
  • Wegwijzers van andere website in de juiste richting sturen (backlinks)

SEO-optimalisatie bij Beboost

Als Google-gecertifieerde specialisten kunnen wij de optimalisatie van je website voor onze rekening nemen.

Het leuke is dat je deze optimalisatie volledig kan meten en opvolgen.  Via een maandelijks rapport houden we je op de hoogte van de evolutie.

Of we leren je zelf hoe alles werkt via persoonlijk advies of een maatopleiding.

Wil je weten waar nog aan gesleuteld moet worden in jouw geval?

Een gratis SEO-analyse legt alvast de sterktes én pijnpunten van jouw website bloot!

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

SEO Schrijftips

SEO-OPTIMALISATIE

Wat is SEO-optimalisatie?

De methode om met je website op een goed zichtbare plek in de zoekresultaten van Google te belanden, noemt men ook Search Engine Optimization of SEO. Je moet er niet alleen voor zorgen dat je via de juiste zoektermen wordt gevonden. Maar ook dat Google je website belangrijk genoeg vindt om bovenaan te zetten.

Met een goede SEO-optimalisatie slaag je erin de elektronische taal van de zoekmachines te spreken. Zo kunnen die alle elementen van je website op de correcte manier interpreteren. Maar door continue algoritmewijzigingen van Google zijn ook de SEO-regels permanent in verandering. Daarom stel je best je vertrouwen in een Google-gecertifieerde partner zoals Beboost. Zodat je door het bos de bomen blijft zien. Net als de stijging in je omzetcijfers.

Is SEO-optimalisatie altijd nodig?

Niet altijd, maar in de meeste gevallen wel. Indien jij de enige producent bent van een zeer specifieke zoekterm, zal Google je met plezier helemaal bovenaan zetten. Maar als je online één van de velen bent, heb je minder geluk. Dan is SEO-optimalisatie zowat je enige wapen om je te onderscheiden van de concurrentie. Vandaag de dag maakt het dan ook een onmisbaar element uit van je algemene marketingstrategie.

Is SEO-optimalisatie voor iedereen hetzelfde?

Elk bedrijf optimaliseert de inhoud van de website naargelang de eigen activiteiten. Anderzijds zijn technische regels wél voor iedereen gelijk. Extra inspanningen zoals SEA of linkbuilding geven nog een boost aan je vindbaarheid – én aan je verkoop.

Toch stellen we bij Beboost voor iedereen een zo persoonlijk mogelijk traject op. Zodat alle SEO-optimalisaties perfect aansluiten bij de ziel van jouw bedrijf.

Opleidingen SEO-optimalisatie op maat

Wil je zelf leren hoe je je website moet optimaliseren om bovenaan in Google te blinken? Dan kan je terecht op één van onze maatopleidingen rond SEO-optimalisatie. We beginnen met een analyse van de zaken die op jouw website moeten aangepakt worden. Dan schrijven we een opleiding op maat uit zodat je enkel de relevante info voor jouw bedrijf ontvangt. Waarna we samen jouw website naar de bovenste regionen in Google kunnen katapulteren.

De theorie in jouw praktijk toepassen

De meeste opleidingen zijn heel theoretisch en te weinig direct toepasbaar. Met veel tijdverlies en frustraties tot gevolg. Bij Beboost krijg je een massa concrete tips en tools waarmee je de theorie in jouw praktijk en op jouw tempo leert toepassen. Wij blijven stand-by zodat we je bij vragen of problemen meteen te hulp kunnen schieten. Afhankelijk van de vooruitgang die je boekt, wordt er naderhand ook een vervolgopleiding en evaluatie ingepland. Zo kunnen we nog verder verbeteren en bijsturen om het maximale uit je website te halen.

Echt bovenaan in Google

Top! Je website is volledig geoptimaliseerd, waardoor zoekmachines hem makkelijk kunnen interpreteren. Maar om echt bovenaan in de zoekresultaten te belanden, moet Google je ook relevant genoeg vinden. Google onderzoekt naast de inhoud namelijk ook de populariteit of relevantie van een website. Wie vaak verwijzingen krijgt vanop andere sites, scoort hoger. Linkbuilding levert je website relevante links op, waardoor je populariteit groeit. En daar is Google gevoelig voor. Waardoor je beloond wordt met een toppositie in de zoekresultaten!