Help Google een handje om jouw website makkelijk te vinden

 1. Home
 2. /
 3. Maatopleidingen
 4. /
 5. Google Ads Opleidingen

Wat is Google Ads?

Goed zo, je hebt al geïnvesteerd in de SEO van je webpagina(’s). Zo zal je ranking in de zoekmachines drastisch verbeteren. Prijk je toch nog niet op een absolute toppositie in Google? Of wil je tijdelijk extra in het oog springen voor een bepaalde zoekterm? Dan is het hoog tijd om je te verdiepen in de kunst van SEA.

SEO of Search Engine Optimization

 • Teksten & website optimaliseren
 • Na enige tijd zichtbaar
 • Organische positie
 • Gratis

SEA of Search Engine Advertising

 • Adverteren via zoekmachines
 • Onmiddellijk zichtbaar
 • Tijdelijke positie
 • Betalend

De meest gekende vorm van SEA of Search Engine Advertising is Google Ads (vroeger Google AdWords). Via betaalde advertenties zorg je tijdelijk voor extra zichtbaarheid van je website. Om te voorkomen dat dit een dure kost wordt, schakel je best professionele hulp in. Of word je gewoon zelf een expert ter zake met onze Google Ads opleiding.

Efficiënt gebruik van je Google Ads-budget

Google Ads zijn dan wel efficiënt, ze zijn niet goedkoop. De ‘Cost Per Click’ wordt enkel duurder. En er zijn steeds meer kapers op de kust die via gerichte advertenties willen scoren.

In onze opleiding Google Ads leer je hoe je SEA-campagnes op de juiste manier inbouwt. En ze meteen ook efficiënt opvolgt, waardoor je kan bijsturen om het rendement nog te verhogen. Zo haal je maximaal resultaat uit je betaalde advertenties.

Geen tijd?
Heb je zelf geen tijd om aan een opleiding te beginnen of om je Google Ads campagnes zelf op te volgen? Laat dan gewoon het werk aan ons over! Onze Google Ads experten zorgen voor een uitgekiende campagne met een optimaal rendement. Beboost is een officiële Google Partner.Kmo-portefeuille: Ontvang NU tot 30% subidies op onze individuele maatopleidingen mét begeleiding

Tijdens de Covid-19 pandemie kies je ervoor om de opleiding op jouw bedrijf (uiteraard volgens alle regels) of digitaal (via Zoom of MS Teams) te laten doorgaan. Beide zijn mogelijk.

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

GOOGLE ADS OPLEIDING

 Opleiding Google Ads of Google AdWords?

Google Ads heette vroeger Google AdWords, maar het principe is nog volledig hetzelfde. Via betaalde advertenties wordt je website extra zichtbaar getoond in de zoekresultaten. Dat noemt men ook wel eens SEA of Search Engine Advertising. Bij SEA betaal je voor een betere positie die je met enkel SEO wellicht nét niet bereikt. Al blijft SEO-optimalisatie sowieso ook noodzakelijk om je website op langere termijn omhoog te stuwen in Google.

Opleiding Google Ads voor optimaal resultaat

Als je investeert in een Google Ad moet je je keywords zorgvuldig selecteren. Het zoekwoord waarop je gevonden wil worden, bepaalt ook welke bezoekers op je website terechtkomen. En vooral: met welke intentie ze een kijkje komen nemen. Bovendien heeft elke zoekterm zijn prijs. Hoe populairder, hoe hoger de CPC of Cost Per Click. Maar ook hoe meer concurrenten je omringen in de zoekresultaten. Daarom loont het zeker om op zoek te gaan naar even nuttige, maar goedkopere keywords.

Goed zichtbaar verschijnen op Google, kost je op zich dus niets. Je betaalt namelijk enkel wanneer er op je website geklikt worden. Al is het natuurlijk de bedoeling dat dat zoveel mogelijk gebeurt. En Google Ads worden steeds duurder.

Om zelf met Google Ads te beginnen, ben je dus best al wat onderlegd in de materie. Of zou je een opleiding moeten volgen om minstens enkele basisinzichten te verwerven. Het is dan wel een erg doeltreffende manier om meer bezoekers naar je website te lokken. Je moet er toch voor opletten dat het je niet onnodig veel geld kost. Eens Google Ads optimaal worden ingezet, zijn ze echter de kers op je online taart.

Individuele maatopleiding SEA of Google Ads (AdWords)

Bij Beboost kan je terecht voor verschillende opleidingen om je online visibiliteit te vergroten. Voor die echte toppositie in Google, is een opleiding Google Ads onontbeerlijk. Je leert er hoe je op de meest efficiënte manier advertenties kan inzetten voor extra bezoekers. De juiste bezoekers bovendien, die je ook iets opleveren.

Zo kom je tijdens deze opleiding o.a. het antwoord te weten op volgende vragen:

 • Hoe kan je best je campagnes structuren en eventueel opsplitsen?
 • Hoe kan je je doorklikratio optimaliseren?
 • Wat is je Ad Rank en waarom is die zo belangrijk?
 • Wat is je Quality Score en welke impact heeft die op je CPC (Cost Per Click)?
 • Hoe kan je je zoekwoorden en advertentieteksten optimaliseren?
 • Hoe moet je het bedrag van je biedingen aanpassen zodat je niet te veel uitgeeft?

Een efficiënte Google Ads-campagne bezorgt je met het juiste budget de juiste passage op je website. Voor een optimale ROI van je SEA.

Volg een opleiding Google Ads en word zelf een SEA-expert

In deze opleiding krijg je de fundamentele kennis aangereikt over Google Ads. Je leert je SEA-campagne zoveel mogelijk te verbeteren en je ‘opbrengst’ te maximaliseren. Door het resultaat van je Google Ads correct te meten, op te volgen én bij te sturen. Je leert ook hoe je de theorie onmiddellijk in jouw situatie juist moet toepassen. Met essentiële concrete tips op maat. Want jarenlange ervaring leert ons dat incompanytrainingen het best werken.

De opleiding Google Ads komt – net als al onze opleidingen trouwens – in aanmerking voor de kmo‑portefeuille. Beboost (Regionet bvba) is namelijk door de Vlaamse Overheid erkend als officiële opleidingspartner. Zo kan je tot 30 % van je inschrijvingsgeld recupereren via subsidies.