Volg een erkende opleiding met gegarandeerd resultaat!

 1. Home
 2. /
 3. Maatopleidingen
 4. /
 5. KMO Portefeuille

Subsidies voor Vlaamse KMO's. Hoe Vlaanderen de online markt voor eigen bedrijven een serieuze duw in de rug geeft.

Nood aan Digitale Vooruitgang: Vlaamse KMO’s, het is tijd!

Het valt niet te ontkennen dat Vlaamse kmo's dringend een digitale inhaalbeweging moeten maken.

In vergelijking met onze Noorderburen, de Nederlanders, geven we ook toe dat er een aanzienlijke digitale kloof bestaat. In 2018 ging maar liefst 83% van de online aankopen in ons land naar websites buiten onze grenzen. Het kan en moet anders, en beter!

Oproep van de Vlaamse Overheid

Het goede nieuws? De Vlaamse overheid is zich terdege bewust van deze digitale achterstand. Ze staan klaar om de Vlaamse KMO’s een duwtje in de rug te geven. Daarom bieden zij in dit verband subsidie aan!

Hoe werkt het?

Als kmo kan je genieten van een subsidie voor erkende internet opleidingen:

 • Kmo’s met maximaal 50 werknemers krijgen 30% subsidie.
 • Grotere bedrijven, met 50 tot 250 werknemers, krijgen 20% subsidie.

Wie kan helpen?

Wil je je online marketing kordater aanpakken? Beboost helpt je hier graag bij. Wij zijn erkend door de Vlaamse Overheid als kenniscentrum voor opleidingen SEO, -Google Analytics4, Google Ads, webcopywriting en conversieoptimalisatie.


Welke opleidingen kan je juist bij ons volgen met steun van de kmo-portefeuille?

Individuele online marketingopleiding

Breng je basiskennis over online marketing op het niveau dat vandaag vereist is.

Meer info...

Search Engine Optimization

Leer hoe je in de ogen van Google aantrekkelijker wordt.Meer info...

Schrijven voor het web

Leer hoe je teksten opbouwt, vlot en leesbaar schrijft, je webpagina indeelt en meer.

Meer info...

Conversieoptimalisatie


Leer hoe je van je online bezoekers ook echte klanten maakt.

 

Meer info...

Analyse online activiteiten

Leer je webstatistieken juist meten en interpreteren, om goed te kunnen bijsturen.

 

Meer info...

SEA Opleiding

In onze opleiding Google Ads leer je hoe je SEA-campagnes op de juiste manier inbouwt.

 

Meer info...


Neem een kijkje in bovenvermeld aanbod en geef je digitale vaardigheden een boost! Start vandaag nog met Beboost


Leer je liever zelf hoe je invloed kan uitoefenen op de impact van je website? Bekijk dan zeker even onze gepersonaliseerde maatopleidingen.

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

Opleidingen online marketing op maat via de kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille biedt voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) in Vlaanderen een mooie kans om te investeren in de groei en ontwikkeling van hun bedrijf. Met subsidies voor opleidingen kunt u de vaardigheden van uw team aanscherpen, zodat u de digitale uitdagingen van morgen aankunt.

Waarom investeren in online marketing opleidingen?

In een wereld waar digitaal de nieuwe norm is, worden online marketingvaardigheden steeds belangrijker. Van zoekmachineoptimalisatie (SEO) tot sociale media marketing, de digitale wereld biedt eindeloze mogelijkheden voor bedrijfsgroei. Door te investeren in opleidingen zorgt u ervoor dat uw team deze tools effectief kan gebruiken.

De kmo-portefeuille: uw partner in groei

De kmo-portefeuille is een initiatief van de Vlaamse overheid, bedoeld om kmo's financieel te ondersteunen in hun groei- en ontwikkelingsprocessen. Door tot 30% van uw opleidingskosten te subsidiëren, maakt de kmo-portefeuille het mogelijk voor bedrijven om te investeren in hun toekomst zonder de bank te breken.

Hoe werkt de kmo-portefeuille?

Het proces om subsidie aan te vragen via de kmo-portefeuille is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Na een eenvoudige registratie op het platform, kunt u als ondernemer een aanvraag indienen voor subsidie voor geselecteerde opleidingen. Het systeem is flexibel en toegankelijk, waardoor het een populaire keuze is onder Vlaamse kmo's.

Selectie van de juiste online marketing opleiding

De keuze van de juiste opleiding is cruciaal. Het aanbod is breed en divers, van algemene digitale marketingcursussen tot specifieke trainingen in bijvoorbeeld SEO of sociale media. Zorg ervoor dat de opleiding aansluit bij de behoeften van uw bedrijf en bijdraagt aan uw langetermijndoelstellingen.

Kmo-portefeuille opleidingen bij Beboost

Beboost (erkenningsnummer DV.O225614) is door de Vlaamse Overheid officieel erkend als dienstverlener voor alles wat met Google Analytics, conversie optimalisatie en Google Search (SEO & SEA) te maken heeft.

Daardoor komen al onze opleidingen in aanmerking voor de kmo-portefeuille. Zo kan jij gesubsidieerde opleidingen volgen die je onderneming vooruithelpen. Maar je kan evengoed je werknemers een opleiding laten volgen. Want dankzij de kmo-portefeuille slaag je erin de kostprijs laag te houden.

Elke opleiding moet bijdragen tot het verbeteren van het huidige of het toekomstige bedrijfsfunctioneren. Ze moet bovendien gericht zijn op de kernprocessen van de onderneming. Zo kan je als webdesigner een opleiding tot yoga-instructeur moeilijk verantwoorden. Tenzij dat één van je bedrijfsactiviteiten wordt natuurlijk. Bij Beboost kan je terecht voor alles wat met zoekmarketing te maken heeft. In opleidingen op maat van je bedrijf spijkeren we je kennis bij. Die je meteen in de praktijk kan inzetten.

Afstandsleren of e-learningformules komen enkel in aanmerking indien er contact voorzien is met de lesgever. Voor elke opleiding wordt een gepersonaliseerd vormingsattest uitgereikt. Daarnaast is de opleidingsverstrekker ook verplicht om een aanwezigheidslijst bij te houden. Bij Beboost bieden we 1-op-1-leervormen aan. En liefst nog komen we daarvoor gewoon ter plaatse in jouw bedrijf. Zo kunnen je medewerkers zich gewoon bijscholen in hun vertrouwde omgeving.

Conclusie

De kmo-portefeuille biedt Vlaamse kmo's een unieke kans om te investeren in de toekomst van hun onderneming. Door gebruik te maken van deze subsidie voor opleidingen in online marketing, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf niet alleen vandaag, maar ook morgen in de digitale wereld succesvol is.

FAQ's

 1. Wat is de kmo-portefeuille? De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse overheid die kleine en middelgrote ondernemingen ondersteunt in hun groei door een deel van hun opleidings- en advieskosten te subsidiëren.

 2. Wie komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille? Kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) en vrije beroepen gevestigd in Vlaanderen kunnen gebruik maken van de kmo-portefeuille.

 3. Hoeveel subsidie kan ik krijgen via de kmo-portefeuille? De hoeveelheid subsidie hangt af van de grootte van uw onderneming en het opleidingsbudget, maar kan oplopen tot 30% van de opleidingskosten.

 4. Kan ik elke online marketing opleiding financieren met de kmo-portefeuille? Niet elke opleiding komt in aanmerking. De opleiding moet gegeven worden door een erkende dienstverlener en relevant zijn voor uw bedrijf.

 5. Hoe vraag ik subsidie aan? U kunt subsidie aanvragen door u te registreren en een aanvraag in te dienen via de website van de kmo-portefeuille. Het proces is eenvoudig en wordt stap voor stap uitgelegd op het platform.