Krijg je website helemaal bovenaan in de zoekresultaten met SEA

 1. Home
 2. /
 3. Online Marketing Advies
 4. /
 5. SEA – Google Ads

Van zoeken naar vinden: verbeter jouw zichtbaarheid met Google Ads

SEA Advies

Wat is dat, Google Ads?

SEA Advies: staat jouw SEO zo strak als de snaren van een viool? Dans je al tussen de grote jongens op de eerste pagina van Google, maar wil je net dat stapje hoger op het podium? Maak dan je grand entrance met Google Ads, jouw VIP-ticket naar de plekken waar louter SEO uitvoering alleen je niet kan brengen.

Google Ads, het podiumbeest vroeger bekend als Google AdWords, is jouw toegang tot SEA (Search Engine Advertising). Met betaalde advertenties zet je jouw website in de spotlight, sneller dan je "Google het" kunt zeggen.

Je kunt je performance boosten via:

 • Google Search
 • Display Ads
 • Google Shopping
 • YouTube video’s

Hoe werkt dat nu, Google Ads?

Met Google Ads regisseer je zelf de show. Je kiest bij welke zoektermen jouw website de hoofdrol speelt. Hoe meer fans (lees: populariteit) een zoekwoord heeft, hoe hoger je investering per applaus (ofwel 'Cost Per Click'). Je betaalt alleen voor de staande ovaties (kliks op je advertentie). En je kunt zelf bepalen hoe lang de show duurt, hoeveel tickets er verkocht worden (aantal kliks) of waar je fans vandaan komen (regio). Ja, de prijzen voor een uitverkochte show (Google Ads) stijgen, maar je houdt de touwtjes stevig in handen als het op budget aankomt.

Meet je succes met Google Analytics 4

Een staande ovatie met Google Ads vraagt om vakmanschap. Je kunt al doende leren, maar dat kost je niet alleen tijd, maar ook geld. Google Ads is namelijk niet je doorsnee vrijwilligerswerk...

Overweeg je een cursus Google Ads (misschien met wat hulp van de KMO-portefeuille)? Maak dan van de gelegenheid gebruik om ook een duik te nemen in Google Analytics 4 (ook via de KMO-portefeuille). Het is dé manier om snel te zien wat je show oplevert.

Of besteed het uit aan de experts die zowel de spotlights als de backstage kennen. Zoals de Google-gecertificeerde specialisten van Beboost, bijvoorbeeld! Niet voor niets is Beboost een officiële Google Partner.

Grijp je kans, word een expert in Google Ads. Start vandaag nog met Beboost!

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

Wat zijn Google Ads

Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google. Hiermee kunnen bedrijven advertenties weergeven in de zoekmachine van Google en op andere Google-eigendommen. Google Ads werkt op een pay-per-click (PPC) basis, wat betekent dat adverteerders betalen elke keer dat een gebruiker op hun advertentie klikt.

Hoe Google Ads werkt

Google Ads biedt verschillende advertentiemogelijkheden, waaronder zoekadvertenties, display-advertenties, videoadvertenties en app-advertenties. Adverteerders kunnen hun campagnes nauwkeurig targeten op basis van zoekwoorden, demografische gegevens, locatie en het gedrag van gebruikers.

Zoekadvertenties

Dit zijn de advertenties die verschijnen boven of onder de organische zoekresultaten op Google. Ze zijn gericht op specifieke zoekwoorden en zijn bedoeld om gebruikers aan te trekken die actief op zoek zijn naar gerelateerde producten of diensten.

Display-advertenties

Deze verschijnen op websites binnen het Google Display Netwerk, een verzameling van meer dan twee miljoen websites die advertentieruimte aanbieden. Display-advertenties kunnen in verschillende formaten en stijlen worden weergegeven, waaronder afbeeldingen en video's.

Videoadvertenties

Videoadvertenties worden getoond op YouTube en andere videohostingplatforms binnen het Google-netwerk. Ze kunnen voor, tijdens of na een video worden afgespeeld.

App-advertenties

Deze advertenties promoten mobiele apps en worden weergegeven in Google Zoeken, op YouTube, in de Google Play Store en op websites en apps binnen het Google Display Netwerk.

Voordelen van Google Ads

Google Ads biedt bedrijven de mogelijkheid om hun zichtbaarheid op Google snel te vergroten, gericht verkeer naar hun website te leiden en hun verkoop of leads te verhogen. Het platform biedt gedetailleerde analytics, waardoor adverteerders de prestaties van hun advertenties kunnen volgen en optimaliseren.

Het opzetten van een Google Ads campagne

Het opzetten van een Google Ads campagne vereist zorgvuldige planning en onderzoek. Adverteerders moeten hun doelstellingen bepalen, relevante zoekwoorden selecteren, advertentiegroepen en advertenties maken, en een budget instellen.

Zoekwoordonderzoek

Het kiezen van de juiste zoekwoorden is cruciaal voor het succes van een Google Ads campagne. Adverteerders moeten onderzoek doen naar de zoekwoorden die hun doelgroep gebruikt en de competitiviteit van deze zoekwoorden beoordelen.

Bepalen van het budget

Google Ads biedt flexibele budgetopties, waardoor adverteerders dagelijkse budgetten kunnen instellen en biedingen kunnen aanpassen op basis van de prestaties van de advertentie.

Tips voor het optimaliseren van Google Ads campagnes

Om het meeste uit Google Ads te halen, is het belangrijk om campagnes regelmatig te monitoren en te optimaliseren. Dit omvat het aanpassen van biedingen, het herzien van zoekwoordlijsten, het testen van verschillende advertentieteksten en -afbeeldingen, en het verbeteren van de landingspagina's.

Conclusie

Google Ads is een krachtig advertentieplatform dat bedrijven van elke omvang in staat stelt om hun doelgroep effectief te bereiken en hun online aanwezigheid te vergroten. Door het strategisch gebruik van Google Ads kunnen bedrijven hun zichtbaarheid in Google aanzienlijk verbeteren, gericht verkeer naar hun site trekken en hun conversies verhogen.

FAQ

 1. Hoe bepaal ik het budget voor mijn Google Ads campagne? Begin met een comfortabel bedrag en pas het aan op basis van de prestaties van je campagne. Gebruik de tools van Google Ads voor budgetbeheer om je uitgaven te controleren en te optimaliseren.

 2. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van mijn Google Ads campagne? Sommige campagnes leveren onmiddellijk verkeer op, terwijl andere enkele weken nodig hebben om te optimaliseren en resultaten te zien. Het hangt af van de competitiviteit van je zoekwoorden en de kwaliteit van je campagne.

 3. Kan ik Google Ads gebruiken voor lokale marketing? Ja, Google Ads biedt uitgebreide targetingopties voor lokale marketing, waaronder locatie-targeting die je toestaat om advertenties te tonen aan gebruikers in specifieke geografische gebieden.

 4. Wat is een goede klikfrequentie (CTR) voor Google Ads? Een "goede" CTR varieert sterk per industrie en het type campagne. Het is belangrijk om je prestaties te benchmarken tegen soortgelijke advertenties binnen je sector.

 5. Hoe verbeter ik de kwaliteitsscore van mijn advertenties? Focus op het verbeteren van de relevantie van je advertenties voor de zoekwoorden die je target, optimaliseer de landingspagina-ervaring en verhoog de verwachte klikfrequentie (CTR) van je advertenties.