Gebruik de zoekmachines om surfers JOU te laten vinden

Niet-betaalde vs. betaalde zoekresultaten: alles wat je moet weten over SEO en SEA

Iedereen is aan het googelen!

Mensen starten hun zoektocht naar iets pas echt wanneer ze het nodig hebben. En waar beginnen ze? Juist, Google. Als ze dan via de perfecte combinatie van zoekwoorden op jouw website landen, snap je meteen waarom deze bezoekers goud waard zijn. Ze zijn namelijk veel meer geneigd om actie te ondernemen, of dat nu kopen of contact opnemen is.

Daarom is verkeer dat via search marketing binnenkomt zo waardevol. De kans dat je daadwerkelijk iets verkoopt aan deze bezoekers is gewoon veel groter.

De magie van SEO en SEA

Search marketing, ofwel zoekmachinemarketing, is eigenlijk een dynamisch duo van SEO en SEA. Beide zijn erop gericht om jou zo'n beetje als een vuurtoren te laten schijnen in de zoekmachine zee, zodat jouw potentiële klanten je moeiteloos kunnen vinden.

SEO of search engine optimization

 • Tover met zoekwoorden op je website
 • Bepaalt hoe hoog je scoort in de niet-betaalde zoekresultaten van Google
 • Kost niks extra

SEA of search engine advertising

 • Betaalde advertenties in Google op basis van bepaalde zoekwoorden
 • Zet je in de spotlight, bovenaan de zoekresultaten
 • Betaal per klik (de prijs hangt af van hoe fel er geboden wordt)

Op zoek naar advies?

Het is een utopie om te denken dat je op alle zoektermen bovenaan in Google kunt staan. Aangezien SEA bovendien steeds prijziger wordt, is het slim om eerst op SEO te focussen. SEA kun je dan gebruiken als een soort turbo op momenten dat je dat nodig hebt. Zo haal je met een beperkt budget toch het maximale uit je online aanwezigheid.

Samen bekijken we de perfecte mix voor jouw online marketingstrategie. Of we stomen je klaar met een op maat gemaakte training waarin je alle ins en outs leert.

Verkrijg nu het geheime recept voor online succes! Start vandaag nog met Beboost!

 

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

Wat is search marketing advies

Search marketing is een strategie binnen de digitale marketingwereld, gericht op het verhogen van de zichtbaarheid van een website in zoekmachineresultaten. Deze tak van marketing omvat zowel betaalde als onbetaalde strategieën, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA).

Waarom search marketing goed is

Search marketing biedt bedrijven de kans om op te vallen in een steeds drukker wordend online landschap, waarbij de focus ligt op het aantrekken van kwalitatief verkeer naar hun website.

De eerste stappen in zoekmachineoptimalisatie

SEO is een fundament van search marketing en begint met het optimaliseren van de website zelf. Dit houdt in: het verbeteren van de website snelheid, het zorgen voor een mobielvriendelijk ontwerp en het optimaliseren van content met relevante trefwoorden.

Zoekmachine adverteren: een snelle impact

Naast SEO is SEA een effectieve manier om snel bovenaan in de zoekresultaten te komen door middel van betaalde advertenties. Deze strategie vereist kennis van biedstrategieën en zoekwoordonderzoek om succesvol te zijn.

Contentmarketing: het hart van SEO

Kwalitatieve en relevante content is het hart van elke SEO-strategie. Het creëren van waardevolle content die aansluit bij de zoekintentie van de doelgroep verhoogt niet alleen de zichtbaarheid, maar bouwt ook autoriteit en vertrouwen op.

Linkbuilding: bouwen aan je website autoriteit

Een ander belangrijk aspect van SEO is linkbuilding. Het verkrijgen van links van andere websites naar de jouwe, draagt bij aan de autoriteit van je website in de ogen van zoekmachines.

Lokale SEO: zichtbaarheid in de regio

Voor bedrijven met een fysieke locatie of een regionaal publiek is lokale SEO onmisbaar. Dit omvat optimalisatie voor lokale zoekopdrachten en het claimen van je bedrijfsvermelding op platforms zoals Google Mijn Bedrijf.

Analyse en aanpassing: de sleutel tot succes

Zoekmarketing is geen eenmalige inspanning, maar een voortdurend proces van analyse en aanpassing. Het regelmatig monitoren van prestaties en aanpassen van strategieën is cruciaal voor langdurig succes.

Toekomst van search marketing

De wereld van search marketing is voortdurend in beweging, met nieuwe technologieën en algoritme-updates die de spelregels veranderen. Bedrijven moeten op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen om hun zichtbaarheid te behouden en te verbeteren.

Conclusie

Search marketing is een essentiële, maar complexe component van digitale marketing. Bedrijven die succes willen behalen en behouden in het digitale tijdperk, moeten zich verdiepen in zowel de technische aspecten als de content-gerelateerde facetten van SEO en SEA.

FAQ

 1. Wat is het verschil tussen SEO en SEA? SEO focust op het optimaliseren van je website om hoger te scoren in de gratis zoekresultaten, terwijl SEA gaat over het plaatsen van betaalde advertenties in zoekmachines.

 2. Hoe meet ik het succes van mijn search marketing inspanningen? Het succes kan gemeten worden door middel van KPI's zoals websiteverkeer, conversieratio's, de positie in zoekresultaten en de ROI van betaalde campagnes.

 3. Hoe vaak moet ik mijn SEO-strategie aanpassen? SEO is een doorlopend proces. Het is aan te raden om je strategie regelmatig te herzien, vooral na grote updates van zoekmachine-algoritmes.

 4. Is lokale SEO alleen belangrijk voor kleine bedrijven? Lokale SEO is vooral belangrijk voor bedrijven met een fysieke locatie of een specifieke regionale doelgroep, ongeacht de grootte van het bedrijf.

 5. Kan ik search marketing zelf doen of heb ik een expert nodig? Basis SEO kan zelf gedaan worden met de juiste kennis en tools. Voor complexere strategieën en campagnes kan het echter waardevol zijn om samen te werken met een search marketing expert.