GA4 succesvol opzetten, … een uitdagend huzarenstukje!

 1. Home
 2. /
 3. Maatopleidingen
 4. /
 5. GA4 opleiding

Begrijp jouw doelgroep beter met Google analytics 4

Een frisse start met Google analytics 4

Welkom bij Google analytics 4 (GA4) - je stapt in een volledig nieuwe wereld! Zet wat je wist over Universal Analytics aan de kant. GA4 is meer dan een simpele update of kleine upgrade, dit is een compleet nieuw speelveld met eigen regels.

Denk je even snel je Google analytics aan te passen na een korte studie? Helaas, zo werkt het niet. Met GA4 maken we kennis met een verfrissende meetmethode en een gloednieuwe interface die een heel andere aanpak vereist. Vergelijk het met opnieuw leren fietsen, maar dan op een vliegende fiets. Klinkt spannend hé?

Een nieuw begin en een schone lei

Realistisch gezien, is het niet mogelijk je oude gegevens over te nemen naar GA4. Je start met een schone lei, wat eigenlijk een geweldige kans is om alles vanaf de basis opnieuw op te bouwen, maar dan wel slimmer en efficiënter. Hoe sneller je de kneepjes van GA4 leert, hoe sterker je online marketing strategie zal zijn.

Je persoonlijke GA4 avontuur

Sta je te popelen voor een GA4-avontuur dat speciaal is afgestemd op jouw website?

Onze persoonlijke Google Analytics 4-training is je toegangsbewijs. We begeleiden je stap voor stap door de omschakeling en integratieproces, zodat je de frustratie van het zelf uitzoeken kunt vermijden.  

Wees gerust, je huidige Google Analytics blijft gewoon beschikbaar als naslagwerk. Vergeet het enkel niet te downloaden. Dit kan tot 30 juni 2024! Na deze datum is er geen toegang meer tot de interface en API van Universal Analytics

Kmo-portefeuille alert

Pak NU tot 30% korting op onze gepersonaliseerde GA4-training mét persoonlijke begeleiding. Het is de hoogste tijd om de digitale toekomst met beide handen te grijpen.

Laat GA4 je helpen je klanten beter te doorgronden. Start vandaag nog met Beboost.

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

Het belang van een GA 4 opleiding

Google Analytics 4 (GA4) is een tool die een revolutie teweegbrengt in hoe we web- en app-gebruik analyseren. Voor professionals in digitale marketing, data-analyse en business intelligence is het volgen van een GA4 opleiding niet alleen een meerwaarde. Het is een noodzaak.

Waarom GA4 opleiding volgen?

Veel van digitale analytics is ingrijpend veranderd met de introductie van GA4. In tegenstelling tot zijn voorgangers biedt GA4 diepere integraties met Google's marketingproducten, waardoor gebruikers een vollediger beeld krijgen van de klantreis. Een opleiding volgen in GA4 stelt u in staat deze complexe data effectief te interpreteren en te benutten voor strategische besluitvorming.

Wat is GA4?

GA4, de nieuwste generatie van Google Analytics, introduceert een nieuw datamodel dat is gericht op events en gebruikersinteracties. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om een holistische kijk op de klantreis te krijgen, over meerdere touchpoints en platforms heen.

Hoe belangrijk is GA4?

De belangrijkheid van GA4 kan niet worden overschat. Het biedt verbeterde privacycontroles, AI-gestuurde inzichten en de mogelijkheid om cross-platform gebruikersgedrag te volgen. Deze functies zijn cruciaal voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen optimaliseren in een steeds competitievere digitale omgeving.

De kernfuncties van GA4

GA4 is uitgerust met een reeks krachtige functies die het onderscheiden van eerdere versies:

 • Gebruikersgerichte metingen: Begrijp uw gebruikers op een dieper niveau met gegevens die over meerdere sessies en touchpoints heen zijn verzameld.
 • Verbeterde integratie met Google Ads: Maak gedetailleerde segmenten en doelgroepen aan voor nauwkeurigere targeting.
 • Voorspellende analytics: Maak gebruik van AI-gedreven prognoses voor gebruikersgedrag en conversies.

Waarom overstappen op GA4?

De overstap naar GA4 is onvermijdelijk. Met de uitfasering van Universal Analytics in juli 2023 worden bedrijven gedwongen om te migreren naar GA4. Het nu volgen van een opleiding zorgt ervoor dat u klaar bent voor deze transitie en kunt profiteren van de geavanceerde mogelijkheden van GA4.

Implementatie van GA4

De implementatie van GA4 in uw bedrijf vereist een strategische aanpak. Begin met het opzetten van een GA4-property naast uw bestaande Universal Analytics-property om gegevensverlies te voorkomen. Vervolgens, pas de configuratie aan uw specifieke behoeften aan door doelen, events en conversies in te stellen.

Best practices voor GA4

 • Gebruik maken van aangepaste events: Personaliseer uw tracking voor een gedetailleerd inzicht in gebruikersgedrag.
 • Profiteer van automatische event tracking: Laat GA4 automatisch belangrijke interacties vastleggen zonder extra code.
 • Integreer met andere Google-producten: Verrijk uw inzichten door GA4 te koppelen aan bijvoorbeeld Google Ads en Firebase.

GA4 en privacy

Privacy is een topprioriteit in GA4. Met functies zoals gegevensverwijdering en IP-anonimisering helpt GA4 bedrijven te voldoen aan wereldwijde privacywetten en -regelgeving.

Conclusie

Het volgen van een GA4 opleiding is een investering in uw toekomst en die van uw bedrijf. Het biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te navigeren in het complexe landschap van digitale analytics en om data-gedreven beslissingen te nemen die uw online aanwezigheid versterken.

FAQ's

 1. Kan ik GA4 gebruiken zonder technische achtergrond? Ja, hoewel enige technische kennis nuttig is, biedt GA4 een gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide documentatie om u te helpen.

 2. Wat zijn de kosten van een GA4 opleiding? De kosten variëren afhankelijk van de aanbieder, maar er zijn ook veel gratis bronnen beschikbaar online.

 3. Hoe lang duurt het om GA4 te leren? De leercurve kan variëren, maar met een toegewijde studie kunt u binnen enkele weken de basis onder de knie krijgen.

 4. Is GA4 alleen voor grote bedrijven? Nee, GA4 is ontworpen voor bedrijven van alle groottes, inclusief freelancers en kleine ondernemingen.

 5. Kan GA4 integreren met niet-Google producten? Ja, GA4 biedt verschillende integratiemogelijkheden met externe platforms en tools.