Zorg ervoor dat betrouwbare websites naar jouw site verwijzen

 1. Home
 2. /
 3. Backlinks
 4. /
 5. Linkbuilding
 6. /
 7. Kwalitatieve linkbuilding

Linkbuilding: een enorme boost voor je SEO

Linkbuilding is zowat het lelijke eendje onder de zoekmachineoptimalisatie: niemand praat erover. Toch is de impact ervan gigantisch! Zoveel te meer betrouwbare websites naar jouw webpagina’s verwijzen, zoveel te liever ziet Google jou.

Zulke backlinks dragen namelijk bij aan de betrouwbaarheid of relevantie van je website. En een website met een hogere relevantiescore, komt hoger in het zoekresultaat te staan.

Kies voor backlinks van betrouwbare websites

Enkel zoveel mogelijk links verzamelen die wijzen naar je website is niet de juiste aanpak. Het moeten kwalitatieve links zijn van betrouwbare sites. Anders zou Google je wel eens kunnen afstraffen. Een aanbeveling van een belangrijke persoon weegt ook in het echte leven zwaarder door, toch?

Daarom kies je best voor:

 • Websites met veel bezoekers
 • Websites uit je vakgebied, die relevant zijn voor je core business
 • Belgische websites (of die in je eigen regio gekend zijn)
 • Websites met een hoge domain authority (die al langer bestaan en zelf links hebben verzameld)

Start zelf met linkbuilding

Wil jij ook je relevantie voor Google vergroten, maar weet je niet hoe te beginnen? Wij helpen je graag op weg.

Dankzij een gratis scan zien we hoe het momenteel met je website gesteld is. Waarna we ons uitgebreide netwerk aanspreken om je meteen enkele belangrijke Belgische backlinks te bezorgen.

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

KWALITATIEVE LINKBUILDING

Wat je kan bereiken met kwalitatieve linkbuilding

Het uiteindelijk doel van je website is verkopen, juist? En wie zoveel mogelijke potentiële kopers probeert te bereiken, kan niet om Google heen. Want surfers trachten bijna altijd via een zoekactie bepaalde producten of diensten te vinden. En enkel wie bovenaan in de zoekresultaten staat, heeft een grote kans om gevonden te worden. Daarom doen we met z’n allen aan SEO-optimalisatie. Opdat Google ons leuk genoeg zou vinden om ons een goed zichtbare positie toe te kennen.

Google moet dus beslissen welke webpagina’s bovenaan komen te staan bij bepaalde zoekwoorden. Daarvoor hanteert ze een aantal criteria om websites te beoordelen. Sommige daarvan zijn vrij bekend, zoals het implementeren van zoekwoorden in je tekst. Of het optimaliseren van technische instellingen zodat je site ook voor Google goed leesbaar is. Maar waaraan amper gedacht wordt – terwijl het alleen maar aan belang wint – is linkbuilding. Met kwalitatieve linkbuilding kan je nochtans makkelijk je relevantiescore voor Google verhogen. Wat een grote impact heeft op je online vindbaarheid.

Links, backlinks en kwalitatieve linkbuilding?

Hoe kwalitatieve linkbuilding jouw SEO nu juist kan boosten? Google kijkt naar zowat alles dat kan duiden op ‘professionaliteit’, en dus kwaliteit. Om te kijken hoe goed jouw site écht is, gaat ze zelf online op zoek. Ze wil namelijk weten wat andere gebruikers (en sites) van een website vinden. Zodat ze de beste zoekresultaten kan voorschotelen aan haar gebruikers. Daarom probeert ze een relevantiescore op elke website te kleven. Ze meet de populariteit van een website a.d.h.v. het aantal links dat ernaar verwijst. Zoveel te meer links van belangrijke websites, zoveel te hoger de score.

Deze relevantie of populariteit van een website is ondertussen één van de voornaamste Google-criteria. Links bepalen dus grotendeels de volgorde waarin zoekresultaten zijn ingedeeld. En in de toekomst wordt het nóg belangrijker. Gelukkig kan je je relevantie ook een handje helpen in de vorm van kwalitatieve linkbuilding. Met linkbuilding ga je zelf zorgen dat je online voldoende backlinks naar jouw website verzamelt. En linkbuilding is kwalitatief wanneer het om relevante links van relevante spelers gaat. Zo beschikken websites die naar jou verwijzen best zelf over een grote betrouwbaarheid en veel bezoekers. Kijk maar eens hoe het in het echte leven werkt. Een verwijzing naar jou uit de mond van een gewichtig persoon maakt meer indruk. Zeker in vergelijking met een positief praatje van één of andere dubieuze zonderling. Allemaal mooi in theorie, maar niet zo eenvoudig in de praktijk? Een echte SEO-expert brengt zonder problemen kwalitatieve linkbuilding teweeg voor jou!

Beboost: jouw partner voor kwalitatieve linkbuilding

Om een website volledig in orde te maken, heb je echt nood aan specifieke expertise. Al is een specialist inschakelen voor kwalitatieve linkbuilding zeker de investering waard. Want goede zichtbaarheid in Google, zorgt uiteindelijk voor een stijging in je omzet. En anders moet je misschien geld steken in dure ads voor een even hoge visibiliteit. Met o.a. een gratis backlinks scan en een uitgebreid netwerk maakt Beboost het je dus lekker makkelijk!