Hoe jouw website in de bovenste schuif van Google belandt

  1. Home
  2. /
  3. SEO Marketing
  4. /
  5. Technische Optimalisatie

Technische optimalisatie voor zoekmachines

Je hebt de juiste zoekwoorden bepaald en je teksten zijn opgebouwd volgens de regels van de SEO-kunst? Dan is het hoog tijd om ook de instellingen ‘achter de schermen’ te optimaliseren.

Google moet je website snel en goed kunnen interpreteren. Als dit niet het geval is, springt ze naar één van de volgende miljarden websites in het lijstje. Waardoor jij alleen maar verder wegzakt in de vergetelheid.

Welke elementen vindt Google belangrijk in een website?

Om ervoor te zorgen dat Google je website extra leuk vindt, moet je o.a. rekening houden met volgende zaken:

  • Laadsnelheid (Page Experience)
  • Responsiveness (mobielvriendelijk)
  • Veiligheid (https : Google én je bezoeker moeten je website vertrouwen)
  • Goede URL-structuur
  • Correct geïmplementeerde SEO-content (H1, H2, Alt Tags…)

Naast een technisch perfecte website, moet je voor een optimale ranking ook rekening houden met:

Hoe maak je je website technisch perfect?

Voor de technische optimalisatie van je website kan je altijd voor tips & tricks terecht op … Google! Of je kan je vertrouwen stellen in een SEO-expert die je een maximale zichtbaarheid garandeert. Want om de perfectie te bereiken, red je het vaak niet met wat DIY (Do it yourself)-info.

Google heeft aangekondigd dat ze in de toekomstige algoritmes nog meer belang gaat hechten aan de Page Experience van een pagina.

Gelukkig voor jou is Beboost een echte Google-specialist. We voorzien jou of je webbouwer van duidelijke richtlijnen. Zodat je website voor Google een topwebsite wordt!

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

Technische optimalisatie van je website

Google heeft een aantal eisen waaraan websites moeten voldoen om goed gevonden te worden. Technische optimalisatie bekom je dus door een aantal voorgeschreven regels te volgen. Toch zijn er andere aspecten die minder duidelijk zijn of zelfs af en toe veranderen. Alleszins is het een belangrijk commercieel aspect voor ieder bedrijf dat online aanwezig is.

Je website perfect maken is geen sinecure. Toch is het essentieel om in de bovenste regionen van de zoekresultaten mee te draaien. Zijn alle SEO-elementen die Google in acht neemt wel aanwezig op je website? Heb je bijvoorbeeld de H1, H2, Alt Tags van je pagina’s juist ingevuld? Of klinken die termen eerder als Chinees in je oren? Dan schakel je best een echte specialist in om je website technisch te optimaliseren.

Hoe maak je je website technisch perfect?

In je zoektocht naar een technisch optimale website, heb je misschien al één en ander ontdekt. Want je volgt dezelfde weg als 90 % van je collega’s. En zoekt dus (ironisch genoeg) op Google op wat je moet doen. Velen laten zich daarbij ook leiden door de kennis van hun CMS-systeem. Zo heb je bij WordPress de Yoast-module die al één en ander voor je uitwijst.

Toch kom je met die werkwijze niet alle tips en tricks te weten. Terwijl het net die laatste 10 % info is die het verschil kan maken. Des te meer omdat je concurrenten er evenmin van op de hoogte zijn.

Om volledige optimalisatie te verwezenlijken, moet je toch een beetje technisch onderlegd zijn. Daarnaast ben je best op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. En moet je weten welke verbeteringen juist het gewenste resultaat opleveren. Je moet je weg dus al wat kennen in de backstage van een website. Professionele hulp is daarom wellicht toch aangewezen om frustraties te voorkomen.

Technische optimalisatie door Beboost

In de eerste fase helpen we je verder met 90% van de technische ondersteuning. Daardoor zou je website al een serieuze sprong moeten maken in de zoekresultaten. Daarna gaan we in de tweede fase tot het uiterste om de perfectie te bereiken. Enkel zo verkrijg je de visibiliteit die je wenst – én verdient!

Tenslotte is ook de continuïteit van je SEO-aanpak cruciaal. Na een goede startstrategie stippelen we samen een strategisch beleid op middellange termijn uit. Zo zijn je mooie resultaten ook blijvend. Want als je online niet up-to-date blijft, tel je niet lang mee. Meten, verbeteren en opleiding zijn hier de toverwoorden.

(Technische) SEO-optimalisatie voor Google

Om helemaal te scoren bij Google, is een technisch perfecte website echter niet voldoende. Een hoge ranking – en dus een goede online visibiliteit – verkrijg je door een samenspel aan optimalisaties. Daarom moet je naast de technische aspecten ook je inhoud bijschaven. Teksten moeten de juiste zoektermen bevatten op de juiste plekken. En (visueel) zo ingedeeld zijn dat ze je lezer sowieso bekoren. Daarnaast speelt ook linkbuilding een belangrijke rol voor je zoekmachinepositie. Zoveel te belangrijker anderen je vinden, zoveel te belangrijker word je voor Google.

Klaar voor een volledig optimalisatietraject op maat van je bedrijf? De Google-gecertifieerde specialisten van Beboost helpen je graag verder!