Wat willen de cijfers jou vertellen?

  1. Home
  2. /
  3. Maatopleidingen
  4. /
  5. Google Analytics Opleidingen

Meten is weten...

Een belangrijk onderdeel van online marketing is het analyseren van je webstatistieken. En vooral: je acties bijsturen op basis van die resultaten. Want daar schuilt het grootste voordeel van online marketing. Bijsturen is goedkoop, snel én impactvol.

Google Analytics is een tool waarmee je alles kan meten wat op je website gebeurt. Zo kom je een schat aan informatie te weten over je bezoekers.

Maar weet wat je meet!

Om goed te kunnen bijsturen, moet je de cijfers natuurlijk wel juist kunnen interpreteren. Heel wat marketeers bekijken hun webstatistieken, maar halen er onvoldoende informatie of actiepunten uit.

Van een basic training om de basisverbanden te zien tot expert level… Via een opleiding op maat helpen we je op elk niveau. We blijven steeds stand-by voor vragen natuurlijk. Zo helpen we je om de theorie in jouw praktijk effectief juist toe te passen.

Jouw Google Analytics cijfers komen uit jouw site. Waarschijnlijk heb je niet al die cijfers nodig maar enkel die voor jouw specifieke bedrijfsactiviteit. We begrijpen dit en helpen je bijgevolg met een individuele opleiding, in detail afgestemd op jouw persoonlijke situatie en doelstellingen. Aan cijfers ontleden en interpreteren die weinig zinvol zijn voor jouw case heb je immers geen boodschap.

“Standaard” is niet aan ons besteed.

Met die extra kennis op zak wapen je jezelf tegen de altijd aanwezige concurrentie. Je kan op tijd ingrijpen wanneer er toch iets minder vlot loopt. Om je website even snel te zien vooruitgaan wanneer je de juiste aanpassing doorvoert.

Geen tijd?
Heb je zelf geen tijd om aan een opleiding te beginnen? Of om je achteraf bezig te houden met het analyseren van je webstatistieken? Laat dan gewoon het werk aan ons over! Wij zorgen met plezier voor juiste dashboards zodat jij een duidelijk overzicht krijgt van je belangrijkste cijfers.

Ingrijpende veranderingen in Google Analytics

De koning is dood, lang leve de (nieuwe) koning!

Inderdaad, Google Analytics is onlangs drastisch gewijzigd naar Google Analytics 4 (GA4). Nieuwe toepassingen en rapporten zijn legio. Zorg ervoor dat het leren werken met de nieuwe Google Analytics een ontdekkingstocht is en geen… calvarietocht.

Met onze gepersonaliseerde GA4 opleiding volledig aangepast aan jouw site helpen we je met deze omschakeling en integratie. Zo vermijd je het tijdverlies en de frustratie van “zelfstudie”.

Door het volgen van deze opleiding verkrijg je een dieper inzicht in de interactie tussen uw klanten en uw bedrijf. Uiteraard blijven we ook nadien nog beschikbaar. Rome werd niet in 1 dag gebouwd.

Liever enkel advies?

Vind je het niet nodig om zelf inzicht te verkrijgen in die ingewikkelde processen. Maar wil je wel weten wat de cijfers op jouw website betekenen? Ook voor concreet advies over wat Google Analytics jou laat zien, staan we altijd klaar.

Kmo-portefeuille: Ontvang NU tot 30% subidies op onze individuele maatopleidingen mét begeleiding

Tijdens de Covid-19 pandemie kies je ervoor om de opleiding op jouw bedrijf (uiteraard volgens alle regels) of digitaal (via Zoom of MS Teams) te laten doorgaan. Beide zijn mogelijk.

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

GOOGLE ANALYTICS MAATOPLEIDING

Waarom een Google Analytics maatopleiding volgen?

Google Analytics is een gratis programma van Google dat je helpt je webstatistieken te analyseren. Aan de basis is het een eenvoudig programma, een beetje zoals MS Word of Excel. Maar het is juist het moeilijke gedeelte dat je de meest waardevolle info oplevert. Voor wie online écht vooruit wilt, is een opleiding in Google Analytics dus zeker aangewezen.

Je webstatistieken kunnen je namelijk heel wat nuttige kennis verschaffen. Met Google Analytics verkrijg je info over de parameters, voorkeuren en gewoontes van je bezoekers. Maar het is ook belangrijk om die cijfers op te volgen, te bestuderen en juist te interpreteren. Dankzij een gepersonaliseerde opleiding krijg je zelf de tools hiervoor in handen. Zodat je niet afhankelijk wordt van externe specialisten om je eigen koers te kunnen bepalen.

Google Analytics, stuur je schip naar haar bestemming!

Ook de Titanic was ooit een impressionant en stevig schip. Eén grote ijsberg was echter voldoende om haar te laten zinken…

Jouw schip is je website. Als je blind vaart en niet bijstuurt, vaar je evengoed op jouw ijsberg. Waarna je wegzinkt in de diepe oceaan van websites. Zonder roer wordt het moeilijk om bij te sturen. Met Google Analytics krijg je gelukkig een solide roer in handen.

Laat het dus niet zover komen en ontdek alles over Google Analytics tijdens onze maatopleiding. In een 1-op-1-traject leer je jouw schip drijvende te houden. En te sturen naar haar juiste bestemming.

Wat leer je in een Google Analytics maatopleiding?

Bravo, je hebt geïnvesteerd in je online marketingbeleid. Maar hoe weet je nu of die investering ook iets opbrengt? Door je cijfers te analyseren, kom je precies te weten wat werkt en wat niet. Google Analytics verschaft je o.a. inzicht in het aantal bezoekers, populaire pagina’s en gebruikte zoektermen.

Met een Google Analytics opleiding leer je in alle data de juiste verbanden zien. Want daar kan je pas echt bruikbare conclusies uit trekken. Denk maar eens aan hoe je de gezondheid van een bedrijf bepaalt. Daarvoor ga je ook niet louter af op losse journaalposten uit de jaarbalans. Het zijn de ratio’s of verbanden die bepalen hoe gezond een bedrijf écht is.

Dat geldt ook voor de verschillende statistieken in Google Analytics. Welke cijfers zijn echt relevant? En welke verbanden moet je zien om concrete actiepunten te kunnen bepalen? Met een opleiding op maat van jouw bedrijf, wordt dit binnenkort kinderspel. We leren je zelfs je dashboard en rapportagewijze correct instellen. Zodat je je niet steeds door alle data heen moet worstelen.

Opleiding Google Analytics volgen via Vlaamse kmo-portefeuille

Beboost (Regionet bvba) is door de Vlaamse Overheid erkend als officiële opleidingspartner. Dat houdt in dat jij onze Google Analytics opleiding kan volgen met subsidiesteun. Via de kmo-portefeuille kan je zo tot wel 30 % van je inschrijvingsgeld recupereren.

Want met opleiding en bijscholing maak je van je zaak een rendabele certitude. Wat ook de overheid alleen maar goed uitkomt natuurlijk. Zo win je heel wat essentiële kennis in tegen een beperkte kost.