Belgisch én b2b? Bring it on!

 1. Home
 2. /
 3. Leadgeneration B2B
 4. /
 5. B2B Zoekmachines

Bsearch: de zoekmachine voor alle Belgische bedrijven

In 2005 ontwikkelden we Bsearch, in samenwerking met Telenet Business. Als tegengewicht voor de traditionele zoekmachines die zich vooral op de b2c-markt richten. Bsearch is een zoekmotor waarin je alle Belgische bedrijven vindt dankzij een koppeling met de Kruispuntbank van ondernemingen (KBO). En ook maar alleen hen. We rangschikken hen op relevantie voor je noden en gebruiken daarvoor onze eigen algoritmes en technologie. Een beetje zoals Immoweb, Booking.com en Jobat het doen voor specifieke doelgroepen wanneer ze een hotel, nieuwe woning of job zoeken.

Belocal is onze alternatieve zoekmachine die zich voornamelijk richt op professionals die regionaal een leverancier zoeken.

Drie unieke voordelen

Je zichtbaar maken op deze op en top Belgische zoekmachine, levert je drie unieke voordelen op:

 • Meer nieuwe klanten via Bsearch
 • Meer nieuwe klanten op Google via Bing
 • Duidelijke rapportages en perfecte analyses om bij te sturen

Concreet: jouw website op Bsearch

Je hébt uiteraard al een website. Dat is goed: nieuwe content verzinnen hoeft dus niet. We herformuleren gewoon de belangrijkste onderdelen uit je bestaande inhoud zodat ze knallen in de zoekmachines.

Het resultaat mag er wezen:

 • Al je producten en diensten in de kijker
 • Hoge scores in de zoekmachines
 • Hoge scores op relevante zoekwoorden
 • Professionele minisite, aangevuld met sociaal profiel en contactformulier

Klinkt interessant? Test onze zoekmachines voor bedrijven anders gewoon zelf eens uit!

Hulp nodig met B2B leadgeneration?

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

B2B-ZOEKMACHINE

Bsearch: de b2b-zoekmachine voor Belgische bedrijven

Bsearch werd in 2005 opgericht door Beboost in samenwerking met Telenet. Het is een zoekmachine die speciaal werd ontwikkeld voor de b2b-wereld. Bsearch vormt dus een alternatief voor de traditionele zoekmachines die zich vooral focussen op particulieren. Want daar is het voor bedrijven met professionele klanten moeilijker om visibiliteit te creëren. In Google wordt b2b-content nogal makkelijk verdrongen door websites die zich richten op de eindconsument. Waardoor jouw bedrijf niet op de eerste pagina verschijnt, maar eerder in de massa verdwijnt.

Onze gespecialiseerde b2b-zoekmachine Bsearch brengt daar dus verandering in. Je kan er alle Belgische bedrijven in terugvinden. Netjes gerangschikt volgens relevantie voor de ingetikte zoektermen. En ook alléén maar bedrijven, waardoor de juiste leveranciers, afnemers of onderaannemers makkelijk gevonden worden. Bsearch vereenvoudigt als zoekmotor dus aanzienlijk het vinden van b2b-connecties via het internet.

Voor professionals die nog lokaler een leverancier willen strikken, is er onze regionale zoekmachine Belocal. Op basis van enkele keywords vind je al snel de perfecte match bij jou in de buurt!

B2b-business? Word gevonden in de b2b-zoekmachine!

Een bedrijf dat andere bedrijven als klant heeft, moet zich extra inzetten voor hen. Niet alleen werken de traditionele zoekmachines je een beetje tegen. Waardoor je meer moeite moet doen om visibiliteit te creëren voor jouw zaak. Maar ook gaan bedrijven op een andere manier op zoek naar jouw producten of diensten. Ze gebruiken andere zoektermen en bekijken je bedrijfsactiviteit vanuit een andere invalshoek. Bij het optimaliseren van je SEO moet je dus goed je b2b-doelgroep voor ogen houden.

Als bedrijf wil je natuurlijk nieuwe potentiële klanten of leads aantrekken met je website. Al ligt dat voor b2b-leads net iets ingewikkelder dan voor particuliere klanten. Daarom is een SEO-specialist met specifieke expertise altijd handig. Beboost heeft meer dan 20 jaar ervaring in het succesvol online bereiken van b2b-doelgroepen. We maken gebruik van verschillende oplossingen om professionals op jouw website te krijgen. Waaronder onze eigenste b2b-zoekmachine!

Voordelen van b2b-zoekmachine Bsearch

Bedrijven die hun b2b lead generation overlaten aan Beboost, kunnen genieten van heel wat voordelen. Zo krijg je via Bsearch een extra platform om heel wat nieuwe potentiële klanten te bereiken. Onze b2b-zoekmachine trekt 55.000 professionele gebruikers per dag. Dat lijkt weinig tegenover de miljoenen op Google. Maar al onze bezoekers zijn professionals die op zoek zijn naar professionals. Het publiek waar jij op mikt dus.

Daarnaast zijn we uiteraard geen uilen… We zorgen er natuurlijk voor dat onze informatie zélf bijzonder goed scoort in de klassieke zoekmachines. Je bedrijf duikt daar dus eveneens extra hoog op. Waardoor je ook via Google en Bing een nieuw segment klanten zal kunnen aanspreken.

En tenslotte voorzien we je regelmatig van perfecte analyses om doeltreffend bij te sturen. We tracken bezoekers en hun herkomst tot in de kleinste details. Zo weten we al vlug welke pagina’s en advertenties het goed doen. En dus ook waar we moeten ingrijpen. Je ROI gaat pijlsnel de hoogte in. Want ook in je omzetcijfers zal het effect snel duidelijk worden.