Schrijf voor je lezers. Maar zeker ook voor Google.

Google: a tough cookie to crack

Google is hard to please. Maar eens je weet wat ze leuk vindt, beloont ze je onmiddellijk. En wel met een toppositie in de zoekresultaten. Ze is dus je rechtstreekse link met een hogere omzet. Want een goede zichtbaarheid leidt tot meer bezoekers. En meer bezoekers zorgen voor extra verkoop. Wat toch het uiteindelijke doel is van je website, niet?

Keywords are key

Schrijven voor zoekmachines (of SEO-copywriting) vormt dus een niet te onderschatten onderdeel van je online marketing. Zoekwoorden zijn daarbij van levensbelang.

  • Welke zoekwoorden gebruiken surfers om jouw producten of diensten op te zoeken?
  • Hoe vaak moet je deze keywords opnemen in je tekst?
  • Wat is de minimale lengte die Google nodig heeft om een pagina correct te interpreteren?

In de opleiding SEO-copywriting krijg je een antwoord op al deze vragen en meer.

Leer zelf hoe je van Google je beste vriend maakt

Na een opleiding SEO-copywriting weet je hoe je in de smaak valt bij zoekmachines. Je leert hoe Google een webpagina leest en opneemt in de zoekresultaten.

Door je teksten op de juiste manier te schrijven, bekom je een betere positie online. Wat gepaard gaat met een breder publiek. Zo krijg je nieuwe potentiële klanten over de vloer en ga je extra omzet genereren. Als je het goed aanpakt, tenminste…

Voor een “sleutel-op-de-deur”SEO copywriting opleiding passen we. Doorgedreven individueel maatwerk gelinkt aan een passende opleidingstraject geniet onze voorkeur. Jouw taalgebruik gecombineerd met de juiste webtechniek is onmogelijk aan te leren in een standaard opleiding.

Kmo-portefeuille: Ontvang NU tot 30% subsidies op onze individuele maatopleidingen mét begeleiding.

Tijdens de Covid-19 pandemie kies je ervoor om de opleiding op jouw bedrijf (uiteraard volgens alle regels) of digitaal (via Zoom of MS Teams) te laten doorgaan. Beide zijn mogelijk.

Klik op volgende link wanneer je meer info wenst over het onderwerp van deze pagina.

SEO-COPYWRITING OPLEIDING

Opleidingen in SEO-copywriting

Je hebt er wellicht al eens van gehoord. SEO maakt onmisbaar deel uit van je marketingstrategie als je online bent terug te vinden. Met die SEO bedoelt men Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie. Het is een technische term om aan te geven dat je goed wil scoren in Google. Zodat je hoog in de resultaten komt te staan wanneer iemand een bepaalde zoekterm intikt. En er dus een hele hoop extra potentiële klanten op jouw website belandt.

Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je webteksten SEO-proof zijn? Hoe schrijf je goed genoeg zodat zowel de zoekmachines als je lezers jou interessant vinden? Waar moet je eigenlijk rekening mee houden om het hoogste schavotje te bemachtigen in Google? Dat is geen eenvoudige, maar oh zo belangrijke oefening. Beboost maakt je er graag wegwijs in met een gepersonaliseerde maatopleiding.

Wat mag je verwachten van een SEO-copywriting opleiding?

In een opleiding SEO-copywriting leer je optimaal schrijven voor het web. Want niet elke sterke schrijver kan ook goede teksten creëren voor je website. Er spelen heel wat complexe zaken mee die je positie in de zoekresultaten beïnvloeden. Maar alles begint dus met een zoektermenonderzoek.

Eerst moet je weten via welke keywordcombinaties potentiële klanten op zoek gaan. Welke woorden typen ze in om producten of diensten die jij ook aanbiedt te vinden? Die moet je dan uiteraard integreren in je webteksten. Maar wel op de juiste plekken. En ook niet te veel, want overdaad schaadt. Google bestraft je namelijk als je het er te dik oplegt. Daarnaast zijn er nog praktische overwegingen zoals de lengte van je tekst die meespelen. Gewoon allerlei zoektermen aan elkaar plakken, kan dus niet beschouwd worden als SEO-copywriting. Het zal je alleszins weinig opleveren. Want zelfs al ziet Google er geen graten in, dan haakt je lezer wel af.

We leren je hoe het wel moet in onze maatopleiding SEO-copywriting. Je leert er vlot schrijven voor een online publiek. En de puntjes op de i zetten voor Google zelf. Waardoor je binnen de kortste keren veel meer volk over je websitevloer krijgt.

Wat je kan bereiken met een opleiding SEO-copywriting

Op het internet is er een overaanbod. Miljoenen sites proberen er de aandacht van surfers te trekken. Maar gelukkig zijn niet alle surfers van belang voor jou. Je wil enkel degenen bereiken die geïnteresseerd kunnen zijn in jouw product of dienst. Daarom pakken we het tijdens een SEO-copywriting opleiding heel persoonlijk aan. Welke doelgroep wil jouw bedrijf bereiken? En op welke manier lukt dat het best in jouw sector? Samen formuleren we een antwoord op al die vragen.

Met jouw persoonlijke situatie als vertrekpunt schrijven we een opleiding op maat uit. Die we dan in de vorm van een 1-op-1-training zelfs ter plaatse komen geven. Zo krijg je enkel relevante info op je bord. Die ook nog eens veel betere resultaten zal opleveren.

SEO-copywriting opleiding via Vlaamse kmo-portefeuille

Onze SEO-copywriting opleiding komt in aanmerking voor subsidies via de kmo-portefeuille. Beboost (Regionet bvba) is namelijk erkend als officiële opleidingspartner van de Vlaamse Overheid. Zo heb je de kans om tot wel 30 % van je inschrijvingsgeld te recupereren.